Markedspladsen (Rynek Starego Miasta)

Et af Warszawa mest besøgte steder. Markedspladsen blev grundlagt i slutningen af ​​det 13 århundrede og det var Warszawas største plads hvor der blev afholdt fester og markeder. Som pladsen ser ud i dag er som den ville have set ud i det 17 og 18 århundrede.

På pladsen kan du se statuen af Warszawa havfruen (Pomnik Warszawskiej Syrenki) som også optræder i Warszawas byvåben. Ifølge legenden hvilede en havfrue ved flodbredden nær den gamle bydel, da lokale fiskere hørte hendes sang og blev forelsket i den fabelagtige væsen. Da en rig købmand fangede og fængslede havfruen, hørte en ung fisker hendes råb om hjælp og frigav hende. Som tak lovede hun at give alle fiskere hjælp, hvis det var nødvendigt. Siden da har havfruen, bevæbnet med et sværd og et skjold, været klar til at beskytte byen og dens indbyggere.

På pladsen ligger også Warszawas historiske museum. Museet ligger i bygninger, der blev rekonstrueret efter 2 verdenskrig. udstillingen præsenterer historien om byen fra starten af ​​dens historie til moderne tid.

Barbican og forsvarsmuren er resterne af Warszawas forsvarsmure, opført i 1548, her er der en udstilling, der med brug af modeller fortæller om Warszawas fortifikationer.

Det lille oprørsmonument (Pomnik Małego Powstańca) er en berømt skulptur af en dreng, der bærer en soldaterhjelm der er alt for stor til hans hoved. Monumentet er til ære og minde om de modige børn, der kæmpede mod nazisterne under Warszawa-opstanden.

Rynek Starego Miasta

00-001 Warszawa

Kontakt på sociale medier

Her kan du, hvor det er oplyst, finde link til websites og sociale medier indtast i linkbjælker

Grøn bjælke angiver at der er angivet link
Grå bjælke angiver at der ikke er opgivet kontaktmulighed.

Læs med på vores sociale medier

Find populære hashtags

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here